Waarom ik mijn dag start met een kop rauwe cacao + recept

Er zijn verschillende redenen waarom ik regelmatig de dag begin met een kop rauwe cacao, ik vertel je er in deze blog meer over én deel mijn favoriete recept voor mijn dagelijkse kopje rauwe cacao!

Ga direct naar het recept >>

Een goed begin, is het halve werk
Vreselijk cliché, maar wel waar. Maar waarom dan de dag starten met rauwe cacao? Ten eerste is het een heerlijk momentje voor mezelf. Voordat ik alle indrukken en ervaringen vanaf binnen laat blijf ik nog even heel bewust bij mezelf. De ene dag schrijf ik wat in een journal, soms doe ik een meditatie of ik trek een intuitie kaartje voor mezelf. Ik heb mezelf een ochtend ritueel eigen gemaakt waarin in een paar vaste gewoontes combineer met het echt voelen waar ik die dag behoefte aan heb. Een van deze gewoontes is het maken en drinken van een kopje rauwe cacao. 

Voordat de drukte van de dag begint, neem ik even de tijd om rustig mijn kop cacao klaar te maken. Met een zacht muziekje op de achtergrond even in het hier in nu. Een moment om af te stemmen op zaken die het belangrijkste vind, terwijl mijn handig zich langzaam opwarmen aan mijn kopje. 

De voordelen van je dag beginnen met een kopje cacao:
Het zorgt ervoor dat ik dicht bij mezelf blijf gedurende de dag
Meer energie, flow en focus
Lekker energie boost, zónder koffie-crash!
Voorziet mijn lichaam van belangrijke voedingstoffen
Door een paar minuten tijd voor mezelf in de ochtend met een kopje cacao, ben ik gedurende de dag meer ontspannen, weerbaarder en creatiever

En als jij nu denkt, dat zou ik ook wel willen… 

Maar weet je niet waar te beginnen? Dan is mijn online cursus: Grip op je ochtend iets voor jou! 
In 21 dagen jouw eigen krachtige ochtendroutine creëren met behulp van oefeningen, ontspanning en rauwe cacao. Je dag kick-starten op een manier die écht doorwerkt in je dag, om zo de controle terug te pakken over jouw leven!

In 21 grip op je ochtend, ik doe mee!

Die paar minuten in de ochtend zie ik dus echt als een investering in mezelf én de mensen om me heen. Het levert me zoveel op, de toon die ik in de ochtend voor mezelf zet werkt door in mijn hele dag. Door de energie die ik ervan krijg, beleef ik mijn dag bewuster, meer ontspannen en energiek. 

Zo denken andere over de Grip op je ochtend Instagram training:

Ben je er klaar voor om afscheid te nemen van rennen en vliegen in de ochtend?

[maxbutton id=”1″]

Mijn recept voor een dagelijks kopje cacao

Ingrediënten:
– 10 – 20 gram Kumi Blends rauwe cacao
– 125 ml (havermelk) of water
– Kaneel en kardemom

Instructies:
1. Doe de cacao en je melk of water in een pannetje en warm deze op, wanneer de ingrediënten al wat zijn opgewarmd roer je door de pan tot je cacao een mooie gladde vloeistof is geworden.

Voorkom dat je drankje gaat koken, zo blijven er zo veel mogelijk goede voedingstoffen intact. Luister bij het maken van je kop cacao altijd naar je eigen gevoel, smaak en voorkeuren.

2. Voeg naar smaak kaneel en kardemom toe om er een extra lekkere warme smaak aan te geven.

Voel jij ergens een kriebeltje van verlangen, enthousiasme of nieuwschierigheid? In 21 dagen jouw eigen krachtige ochtendroutine creëren met behulp van oefeningen, ontspanning en rauwe cacao. Je dag kick-starten op een manier die écht doorwerkt in je dag, om zo de controle terug te pakken over jouw leven!

[maxbutton id=”3″]